For information on changes for our US clients, please visit our Support Center article.

Zoeken
Uw Kraken-account en digitale leven beveiligen
Bij Kraken geven we prioriteit aan en investeren we aanzienlijk in beveiliging. Maar laat dit je niet beletten om waakzaam te blijven. Geen enkele beveiliging van onze kant kan ontoereikende persoonlijke veiligheid compenseren.
Het is voor klanten van vitaal belang om gebruik te maken van de accountbeveiligingstools en adviezen die we bieden en om de toegang tot hun account nooit met iemand anders te delen.
Je Kraken-aanmelding beveiligen
  1. 1
    Sta nooit iemand toe om namens jou een account aan te maken of te beheren.
  2. 2
    Kies een gebruikersnaam die moeilijk te raden is en op geen enkele andere website wordt gebruikt. Deel je gebruikersnaam nooit met iemand.
  3. 3
    Maak een  wachtwoord dat lang is (minstens 15 tekens) en dat op geen enkele andere website wordt gebruikt.
  4. 4
    Stel 2FA-aanmelding in, idealiter met meerdere Passkeys. Dat is de belangrijkste beveiligingsfunctie. Daarnaast activeert het inschakelen van een 2FA-aanmelding Step-up 2FA, wat een extra stap is die nodig is wanneer je 2FA-instellingen wilt toevoegen aan, bewerken op of verwijderen van je account. Wanneer een wijziging aan je Kraken-account is aangevraagd, wordt je gevraagd om je 2FA-aanmelding opnieuw te bevestigen. Die moet correct worden ingevoerd voordat er wijzigingen kunnen worden aangebracht in de 2FA-instellingen van je account.
    Waarschuwing over back-ups voor 2FA-aanmelding: Een slecht opgeslagen 2FA back-up kan averechts werken en ertoe leiden dat je 2FA in gevaar komt. Als je je zorgen maakt over het verliezen van je 2FA-aanmelding, stel dan meerdere Passkeys en een Master Key in (zie punt 5 hieronder).
    Waarschuwing voor authenticatie-apps: die cloud-opslag gebruiken: Als hun cloudopslag wordt gehackt, kan dit je 2FA-aanmelding in gevaar brengen.
  5. 5
    Stel een Master Key in om ongewenste wachtwoordresets te voorkomen (voor het geval je e-mail niet langer veilig is) en als back-up voor je 2FA-aanmelding.
    BELANGRIJK: Zorg ervoor dat de Master Key is ingesteld met een andere methode dan je 2FA-aanmelding. Als je bijvoorbeeld een Hardware Security Key gebruikt voor aanmelding  met 2FA, gebruik dan een authenticatie-app of een andere Hardware Security Key voor de Master Key.
  6. 6
    Kijk uit voor phishing-scams. Zelfs 2FA-aanmelding kan' je account niet beschermen als je het invoert op een phishing-website of deelt met een scammer.
  7. 7
    Gebruik alleen de officiële mobiele apps van Kraken. Mobiele apps van derden die de naam Kraken gebruiken of om je Kraken-referenties vragen, zijn vormen van phishing.
Je e-mail beveiligen
Als de e-mailaccount die geregistreerd staat bij je Kraken-account niet langer veilig is, kan hij worden gebruikt om je gebruikersnaam op te vragen, je wachtwoord opnieuw in te stellen en opnames goed te keuren.
Opmerking: We raden sterk aan om een e-mailaccount aan te maken dat je alleen voor Kraken gebruikt.
  1. 1
    Maak een wachtwoord aan met dezelfde tips als voor je Kraken-wachtwoord, maar dat niet hetzelfde is.
  2. 2
    Stel 2FA-aanmelding  in zoals je dat ook zou doen voor je Kraken-account en maak geen gebruik van de sms-optie als je e-mailprovider die aanbiedt.
  3. 4
    Controleer je instellingen en activiteit. Zie onze gids  voor het beveiligen van je  e-mailaccount voor  meer informatie.
  4. 5
     PGP instellen (voor Geavanceerde klanten). Als je e-mailtoepassing  PGP ondersteunt, voer dan je PGP publieke sleutel in bij de instellingen van je Kraken-account om ondertekende en versleutelde e-mails van ons te ontvangen.
    PGP-codering zorgt ervoor dat zelfs als je e-mailadres niet langer veilig is, hackers niet in staat zullen zijn om je geautomatiseerde e-mails van Kraken te lezen, tenzij ze ook je privésleutel hebben.
    Met PGP ondertekening kun je de authenticiteit controleren van e-mails  die beweren van Kraken te komen. Dit kan helpen voorkomen dat je in een phishing-scam trapt.
Je internet beveiligen
Een gehackte internetverbinding kan je aanmeldingsgegevens stelen en je naar phishing-websites leiden. Hier zijn enkele manieren waarop je je internetverbinding kunt beveiligen:
  1. 1
    Wachtwoord router. Wijzig het standaardwachtwoord op je internetrouter thuis. Als je het standaard wachtwoord behoudt, kan elke buitenstaander op het internet controle krijgen over je router. Om brute force aanvallen te voorkomen, gebruik je een lange zin (in plaats van een enkel woord) samen met cijfers en symbolen.
  2. 2
    Wifi-wachtwoord. Zorg ervoor dat je wifi-netwerk beveiligd is met een wachtwoord. Dit staat los van het wachtwoord van de router.
  3. 3
    Gastnetwerk. Maak een gastnetwerk aan als je router die optie biedt en houd het hoofdnetwerk privé voor jouw apparaten.
  4. 4
    Vermijd publieke wifi. Gebruik in plaats daarvan je mobiele data-abonnement. Als je gebruik moet maken van publieke wifi, zorg dan voor een VPN met een goede reputatie (vermijd gratis VPN's).
Je apparaten beveiligen
  1. 1
    Een gehackt apparaat kan alles bijhouden wat je intypt en mobiele apparaten zijn de meest gebruikte manier om twee-factor authenticatie (2FA) te gebruiken.
  2. 2
    Wachtwoord apparaat. Maak een veilige wachtwoordzin aan en gebruik indien mogelijk een vingerafdruk om aan te melden. Vermijd gemakkelijk te raden pins en aanmeldingspatronen.
  3. 3
    Deel je apparaat niet met anderen. Laat je niet overhalen door vrienden en familie om toegang en wachtwoorden tot je apparaten te delen, en al helemaal niet als je die apparaten gebruikt voor je 2FA.
  4. 4
    Geef nooit toegang op afstand. Sommige klantenserviceteams vragen toegang op afstand tot je computer om technische problemen op te lossen, maar dit is erg gevaarlijk en het is ook de favoriete techniek van scammers. Zeg dus altijd 'Nee' tegen toepassingen zoals AnyDesk, TeamViewer, RemotePC en GoToMyPC. Kraken Support zal je nooit vragen om software voor toegang op afstand te installeren!
  5. 5
    Vermijd publieke apparaten. Meld je alleen aan vanaf je persoonlijke apparaten.
  6. 6
    Vermijd bedrijfsapparaten voor persoonlijke accounts. Ze kunnen je activiteiten monitoren en registreren.
Je Kraken-instellingen beveiligen
Wanneer je klaar bent met het verifiëren en instellen van je Kraken-account, kun je nog meer bescherming toevoegen voor het geval je aanmelding op wat voor manier dan ook gehackt is.
  1. 1
    Stel authenticatie met twee factoren (2FA) in voor opnameshandel en API. De Global Settings Lock of Step-up 2FA moeten echter ingeschakeld zijn om deze 2FA's effectief te laten zijn.
  2. 2
    Schakel de Global Settings Lock (GSL) in om te voorkomen dat je accountinstellingen en opnameadressen — worden gewijzigd, zelfs als een hacker toegang krijgt tot je account. Belangrijk: Als je de GSL op elk moment onmiddellijk wilt kunnen uitschakelen, moet je de Master Key instellen voordat je de GSL inschakelt. Kraken Support kan GSL-verwijdering niet versnellen.